Acuarele veneţiene ale artistului Dan Neamu. Galerie online

Orizonturi de Artă vă propune în acest număr o excepţională galerie online de Acuarele veneţiene ale artistului Dan Neamu, cunoscut pictor, grafician, restaurator de biserici și monumente istorice. Născut la 1 octombrie 1949, la Bălăcița, absolvent al Liceului de Muzică și Arte Plastice din Craiova și al Școlii de Pictură Bizantină din cadrul Patriarhiei Române, Dan Neamu are la activ un bogat palmares, cu multiple participări la expoziţii de grup şi personale în România şi în afara ţării. Este ambasador al artei suprarealiste, membru International Surrealism Now şi colaborator permanent GaleriaArta49

„Aceste lucrări sunt inspirate şi modelate după vizita mea recentă la Veneţia, care m-a mişcat, deşi nu eram pregătit pentru asta – ne spune artistul. Aveam o idee destul de rece legată de acest loc, însă recunosc că m-a impresionat într-un mod extrem de plăcut”.
De ce tehnica acuarelei? „O vibraţie a culorilor Veneţiei şi a luminii atât de calde şi din abundenţă, cât şi a atmosferei, nu putea fi redată mai bine prin nici o altă tehnică! – ne spune artistul. Daca vreţi să stilizez un pic, într-un oraş al apei, era tehnica cea mai potrivită pentru a reda totul, de la vizual la trăire!”


Lucrări în ulei
Galerie realizată de Afrodita Cionchin
(nr. 10, octombrie 2021, anul XI)