FOCUS EVENIMENTE

Premiul „Marian Papahagi”, ediţia a VII-a
Data-limită pentru depunerea candidaturilor: 1 septembrie 2014 (data poştei)

Institutul Italian de Cultură din Bucureşti şi Centrul Cultural Italian din Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, cu patronajul Ambasadei Italiei în România, aşteaptă candidaturi pentru cea de-a şaptea ediţie a premiului „Marian Papahagi”.

Premiul, instituit în memoria italienistului şi profesorului Marian Papahagi (1948-1999), este acordat anual în apropierea datei de 14 octombrie pentru realizări culturale notabile, care au ca obiect aspecte ale culturii şi civilizaţiei italiene (literatură, lingvistică, critică literară, istorie, politică). Poate fi luată în considerare şi întreaga activitate.

Premiul este finanţat de întreprinderi italiene din România şi de Institutul Italian de Cultură. Candidaţii trebuie să fie cetăţeni români, fără limită de vârstă. Candidaturile vor fi evaluate de un juriu internaţional, compus din personalităţi române şi italiene. Acceptarea premiului impune prezenţa laureatului la Cluj pentru ceremonia de decernare.

Candidaţii vor trimite o declaraţie de candidatură, un CV, varianta electronică a operei sau operelor (obligatoriu), precum şi 3-5 exemplare dintr-un volum publicat în ultimii cinci ani şi considerat reprezentativ. Acestea trebuie să fie trimise pe adresa Centrului Cultural Italian, Universitatea Babeş-Bolyai, Str. Universităţii nr. 7-9, 400091 Cluj-Napoca, până în data de 1 septembrie 2014 (data poştei).

Pentru informaţii suplimentare: culturaitclujro@gmail.com







(nr. 7-8, iulie-august 2014, anul IV)