Emma Anticoli Borza, o artistă legată de România

Emma Anticoli Borza, licenţiată în Drept la Universitatea „La Sapienza” din Roma, a frecventat cursuri de desen şi pictură la Universitatea de Arte Frumoase din Roma şi cursuri de ilustrator la Academia de Arte Plastice din Macerata.
A participat la numeroase expoziţii colective şi de grup în Italia şi peste hotare. Lucrări ale artistei se află în colecţii particulare atât în Italia cât şi în diverse ţări europene. Deşi a locuit pentru scurt timp la Bucureşti, a fost remarcată şi apreciată astfel încât numeroase din lucrările sale au făcut obiectul unor expoziţii la Ambasada Italiei, la Institutul Italian de Cultură Bucureşti şi la Central Cultural din Cluj.
Artista este, de asemenea, autoare şi ilustratoare de cărţi pentru copii: Valiza lui Osvaldo (aprilie 2015) și Croitoreasa de nori (noiembrie 2018) au fost publicate la Bruxelles de editura Versant Sud Jeunesse şi primite foarte bine de public. Versatilitatea sa este încă o dată confirmată de diploma recent obţinută în Arta tatuajului.
Emma Anticoli Borza preferă universul copilăriei şi/sau cel oniric care îi facilitează călătoria prin intermediul unei imaginaţii surprinzătoare, eliberată de prejudecăţi dar totuşi atentă la personajele, experienţele şi raporturile ce guvernează aceste lumi. Giorgio Vulcano, critic si istoric de artă la Vatican, observă: „Călătoria în lumea visului permite ʽacelui element invizibil’ care ne uneşte, care se află în fiecare din noi, să facă suportabilă realitatea cotidiană, repetitivă şi, uneori, crudă.”
Oraşul Bucureşti este inclus încă o dată în proiectele sale din acest an. O aşteptăm cu deosebit interes!

Estella
(tehnică mixtă pe lemn, 30x40 cm)
Carusel
(acrilic pe lemn, 125x170 cm)
Eufonie
(acrilic pe lemn, 100x100 cm)
Cerb cu peşti
(acrilico su legno, 120x80 cm)
Căpitanul Max
(acrilic pe lemn, 100x80 cm)
Mare de nori
(acrilic pe lemn, 30x20 cm)
Adelaide
(acrilic pe lemn, 100x100 cm)Marina Socol
(nr. 5, mai 2021, anul XI)