PromART

Expoziţia „The Unpleasant Show” la Galeria Jecza din Timişoara

Galeria Jecza din Timişoara prezintă, în perioada 10 martie-14 iulie 2019, expoziţia The Unpleasant Show în cadrul căreia echipa curatorială, formată din Andrei Jecza și Simona Abagiu, explorează (non)limitele desenului, astăzi, și plasarea lui în practicile artistice contemporane. Artiștii care expun sunt: Sasha Robert Bandi,  Dan Beudean, Mi Kafchin, Cristian Opriș, Radu Oreian, Raluca Popa, Lea Rasovsky, Ștefan Ungureanu, Sorin Vreme. Regăsim aici desenul ca act investigativ de căutare, ca formă de discurs social și politic, ca prefigurare și cartografiere a ideilor și multe altele.



Expoziţia „Seeing Time” la Kunsthalle Bega, Timişoara

Fundația Calina din Timişoara prezintă cea dintâi expoziţie de la Kunsthalle Bega, prima de felul său din România, un proiect inițiat de Alina Cristescu, Liviana Dan și Bogdan Rața. Expoziţia se intitulează Seeing Time, curator Liviana Dan. Artiştii care expun au absolvit de curând Facultatea de Arte şi Design din oraşul de pe Bega: Dona Arnakis, Cătălin Bătrânu, Lera Kelemen, Elena Langă, Bogdan Matei, Andreea Medar, Silvia Moldovan, Andrei Pituţ, Ana Maria Szőllősi, Ion Toderașcu şi Bogdan Tomșa. Expoziţia este deschisă în perioada 12 aprilie - 12 iulie 2019 iulie 2019.



Anatomiile lui Nueleanu. Expoziţie de sculptură la Timişoara

Cea mai recentă expoziție a artistului Bogdan Nueleanu, de la Galeria Calpe din Timișoara, preia titlul uneia dintre lucrări, Anatomia unui Gând. Forma e generată de ambiția artistului de a da corp unui gând, de a-și imagina anatomia acestuia, plecând de la desenul unei sinapse. Bogdan Nueleanu e un alchimist-vrăjitor, care chestionează continuu forme și formule dintre cele mai neașteptate, iar explorările sale se soldează cu sculpturi surprinzătoare, ce trebuie privite pe îndelete, căci fiecare e un stimulent pentru imaginație, pentru emoții și pentru un posibil dialog.



„Sculptura din colecția Herczeg” la Muzeul Banatului

Expoziția deschisă între 14 martie-30 aprilie 2019 la Muzeul Național al Banatului reunește lucrări de sculptură care ilustrează direcția pe care Delia și Andrei Herczeg și-au asumat-o ca și colecționari. Sunt nume de marcă din sculptura românească (Péter Jecza, Aurel Vlad, Gheorghe Zărnescu, Ioan Nemțoi, Silviu Oravitzan, Alexandru Pasat, Ștefan Călărășanu), artiști ai generației 2000, deja consacrați (Bogdan Rața, Vlad Berte), dar și artiști foarte tineri, emergenți, în special timișoreni (Cătălin Bătrânu, Ciprian Lupșa, Eugeniu Țibuleac, Dona Arnakis și Nicolas Leș). De Maria Orosan-Telea.



„Musica Universalis”, expoziţie Linda Saskia Menczel

În 23 martie 2019, la Muzeul de Artă din Timișoara a fost inaugurată expoziția de sculptură în bronz „Musica Universalis” de Linda Saskia Menczel, sculptor timișorean care și-a început studiile în artă la Johannesburg. „Musica Universalis” este o pledoarie pentru cunoaștere. În viziunea artistei, prin această expoziție sculptorul urmează o cale prin care cercetează în profunzimi Triada, Cuvântul Creator, Creația și Simbolul Creației, prin care descrie acel început al Creației Divine care nu poate fi perceput cu simțurile omenești, ceea ce a fost înainte de a fi. De Cornel Seracin.

Revistă online editată de
Asociaţia Orizonturi Culturale Italo-Române.

Promovează
dialogul intercultural,
cu un interes predilect
pentru traducerea literară
ca operă de mediere.